top of page

Välkommen Philippa och Marika!

Nu till hösten har två nya instruktörer börjat på ridskolan, vi önskar båda hjärtligt välkomna.


 

Philippa Dalsgaard * Håller lektioner på ti, ons, fre & lö *


Hej, jag är en 29 årig söderböna som fick i födelsedagspresent när jag fyllde 5 år att börja rida på Enskede Ridskola. Efter flera år av gemenskap, skötarhästar, usek, ponnycup, ja allt som uppväxt på ridskola innebär, fick jag min första egna ponny när jag var 13 år. Har efter det haft flertalet egna hästar och ridit 7st SM i hoppning som junior och young rider, tävlat upp till svår klass samt jobbat som beridare hos Paul Schockemöhle i Tyskland.


Under de senaste åren har jag haft mest unghästar då jag gått på högskola och jobbat inom logisk och affärsutveckling. Jag har alltid älskat att lära ut och hållit mycket privatlektioner. Jag kom in i ridskolevärlden igen 2018 när jag började som ridlärare på Gladö ridskola. Det jag tar med mig tillbaka till Enskede ridskola är erfarenheten av att ha varit i både ridskole- & tävlingsvärlden och förståelsen hur dessa två kan kombineras.


Väldigt kul att vara tillbaka, vi ses i stallet!

- Philippa


 

Marika Janson * Håller lektioner på torsdagar *


Hej, jag heter Marika, är 31 år och uppväxt på en liten hästgård på Drottningholm, Ekerö, utanför Stockholm. Då båda mina föräldrar hållit på med hästar var det en naturlig väg för mig också. Jag fick min första egna ponny när jag var 11 år och tillsammans tog vi oss upp till elitdressyr och SM i fälttävlan. På stor häst har jag varit med i landslaget i fälttävlan, som varit min huvudgren i många år. Efter gymnasiet flyttade jag till Tyskland och jobbade som beridare åt en kille i det tyska fälttävlan-landslaget.


Förutom att undervisa i ridning rider jag in unghästar, har tre egna hästar och jobbar heltid med logistik av persontransporter.


Det skall bli jätte kul att få vara en del av Enskede ridskola i höst. Jag har lektioner på torsdagskvällar och möjligheten att rida privatlektioner för mig finns för de som vill. Jag tror jag kan tillföra mycket energi, glädje och mod i ridningen. Då ridning handlar mycket om tajming och känsla vill jag fokusera på saker som ökar ryttarens medvetenhet. Ju mer medvetna vi är medan vi rider, desto lättare kommer det att bli att få rätt känsla och tajming.


Jag hoppas vi ses i höst!

-Marika


Philippa Marika


Underbart med ny förstärkning!

Comentarios


bottom of page