top of page

Välkommen till en ny termin HT21!

Höstterminen och hästarna är igång och vi önskar er alla, såväl gamla som och nya ryttare hjärtligt välkomna till stallet! Här kommer lite mer information om vad vi vill uppmärksamma inför terminsstarten för att underlätta och försäkra allas, såväl hästarnas som ryttarnas, trivsel på stallet.


Ersättare

Vi vill förtydliga vad som gäller när man skaffar ersättare eller rider ersättare.

  • Man ska kunna rida samma hästar dvs ha samma utbildningsnivå, längd och vikt som individen man ersätter. En bra riktlinje är att skriva de tre senaste hästarna man har ridit.

  • Ridskolan äger rätten att neka ersättare som inte uppfyller kraven och tilldelar där med ingen häst. Se mer under avtalet i Hippocrates.

  • Vid osäkerhet kontakta ridskolan.

  • Terminsavgiften måste vara tillfullo erlagd till ridskolan om man vill ha ersättare.

  • Glöm inte bort att alltid meddela ersättare i Hippocrates i den gröna pratbubblan.


Corona-regler (Vistelse i stallet)

Vi får många frågor om hur det är med restriktionerna på ridskolan nu efter sommaren. Om reglerna kan du läsa mer här: Covid-19 restriktioner HT2021

Den vanligaste frågan vi får handlar om läktarna. Läktarna kommer att vara fortsatt stängda för åskådare. Man får komma till stallet och sköta/hjälpa till med hästarna, när man är klar får man gå hem. Man får alltså inte "hänga" i stallet men det är okej att sköta sin sköthäst/ponny.


Ryttarens uppgifter efter lektion

1. Rykta hästen

Borsta speciellt noggrant de ställen där hästens utrustning legat. Genom att borsta hästen ren från smuts och svett efter lektionen, ökar vi hästens välmående och minskar risken för skav. Rykta gärna utan ridhandskar så upptäcker du lättare om hästen har ett sår eller annat märkvärt.


2. Svampa av hästen

Om din häst blivit svettig är det viktigt att du svampar av de ställen där utrustningen legat, dvs. bakom öronen, pannan & nosen där tränset legat samt ryggen och magen där sadeln och sadelgjorden legat. Genom att svampa av hästen från svett efter lektionen, ökar vi hästens välmående och minskar risken för skav.


3. Kratsa hovarna

Var noggrann och kratsa hovarna före och efter varje ridtur. När du kratsar hovarna, kontrollera samtidigt skoningen. Sitter skorna som de ska? Inga glappskor eller sömmar som är på väg att släppa?


4. Tvätta bettet

Skölj bettet noggrant och putsa bort övriga smutsrester. På så sätt ser vi till att hästarna alltid får ett rent bett i munnen och minskar risken för skav.


5. Putsa utrustningen

Borsta benskydden och schabraket efter din lektion. Putsa tränset och sadelgjorden rent med en fuktig svamp. Genom att putsa utrustningen efter varje lektion ser vi till att dessa håller möjligast länge och är möjligast skonsamma för hästen. Vi visar även hänsyn till följande ryttare som skall göra i ordning hästen.


Hos oss hjälper alltid de erfarna de mer oerfarna, så om du är osäker över något, be modigt om hjälp. Personalen finns även nära till hands ifall du har frågor.


Vi ses i stallet!

Comentários


bottom of page